O nouă afacere: apartamente cumpărate în blocuri noi, vândute la prețuri mari

0
4146

A apărut o nouă afacere în domeniul imobiliarelor. Se cumpără apartamente în blocuri noi, încă de când acestea sunt doar la stadiul de fundație și se vând la mâna a doua. Fenomenul a fost observat în Baia Mare de agenții imobiliari care au fost surprinși de întorsătura pe care au luat-o lucrurile în acest domeniu în care altădată curgeau tranzacțiile imobiliare.

În timp ce apartamentele din blocurile vechi abia se mai vând din cauza prețurilor foarte mari, situația e diferită în cazul imobilelor noi. Străzile George Coșbuc, Petre Dulfu din Baia Mare sunt doar două exemple din șirul zonelor unde blocurile noi au fost la mare căutare încă de când erau la stadiul de fundație. Aici s-au cumpărat apartamente, iar ulterior acestea au fost scoase la vânzare la prețuri enorme. Cu toate acestea, realitatea e una surprinzătoare. Chiar și în aceste condiții, toate apartamentele au fost cumpărate. Agenții imobiliari sunt și ei surprinși de această situație și se întreabă cine sunt cumpărătorii care și-au permis să achiziționeze o locuință la prețuri foarte mari. Există mai multe supoziții: fie afacerile sunt cu oameni foarte bogați, fie persoane care au câștigat bine în străinătate și și-au deschis afaceri în zonă au ales să cumpere aceste apartamente pe care ulterior le revând, astfel încât s-a ajuns la o adevărată afacere.
Când vine vorba despre vânzările de apartamente din blocurile vechi, agenții imobiliari au remarcat că se practică prețuri foarte mari. Proprietarii care înțeleg că e indicat să mai scadă din prețuri, reușesc să își vândă proprietățile. Cu toate acestea, e o diminuare clară a tranzacțiilor imobiliare, multe persoane preferând să stea în stand-by ca urmare a războiului din Ucraina, existând o teamă de a investi banii în imo­biliare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.