Sancțiune pentru profesoara din Sighet care a jignit-o pe Ligia Deca

0
133

Consiliul de Administrație al Colegiului Național Pedagogic “Regele Ferdinand” Sighetu Marmației a hotărât ca profesoara de limba latină care a înjurat-o pe Ligia Deca, ministrul Educației, în fața elevilor, să fie sancționată cu diminuarea cu 15% a salariului, vreme de șase luni.
“Ancheta Inspectoratului Școlar Județean Maramureș este gata, dar așteptăm să se finalizeze și cea a Corpului de control al Ministerului Educației, iar rapoartele să fie făcute publice până cel târziu la început de septembrie. Juridic, nu poți pedepsi o persoană de două ori pentru aceeași faptă, deci din punctul meu de vedere lucrurile s-au încheiat aici”, a declarat prof. Mihai Pop, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
La începutul lunii iulie, în mass-media a apărut o înregistrare în care o profesoară de la Colegiul Național Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației o jignea pe Ligia Deca, ministrul Educației, chiar în fața elevilor.
„Este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educației care, în viața ei, nu a predat o oră. Și este ministrul Educației. Mă împușc”, a fost înregistrată spunând profesoara.
Nu ar fi fost prima oară când profesoara a avut un comportament nepotrivit față de elevii săi. Tocmai de aceea, părinții copiilor au făcut mai multe plângeri la Inspectoratul Școlar Județean și la Inspectoratul de Poliție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.