Îndemn părintesc al Preasfințitului Iustin în Postul Adormirii Maicii Domnului

0
29

Postul Adormirii Maicii Domnului a început marţi, 1 august, și se va încheia luni, 14 august, în ajunul Sfântului și Marelui Praznic al crești­nătății, care, anul acesta, va fi sărbătorit marți, 15 august.
Preasfinţitul Iustin, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, a transmis îndemn cu „părintească dragoste” ca în toate zilele Postului Adormirii Maicii Domnului, în biserici, la ceas de seară, să fie săvârșită Slujba Paraclisului Maicii Domnului.
„De asemenea, îndemnăm preoții să pregătească cu multă grijă credincioșii și, mai ales tinerii și copiii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiției la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul și rugăciunea prin darurile și binecuvântările primite de la Maica Domnului ca răspuns la dragostea, evlavia și cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevărați ai sfintei sale iubiri de Mamă. În acest sens, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, vor fi repetate pricesnele închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, punându-le la dispoziție cântările existente, multiplicate, spre a fi la îndemnâna fiecărui credincios. Rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască mult spor și ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat”, a adăugat PS Iustin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.