Credincioșii din Parohia Săcel, în satul episcopului Europei de Nord

0
81

Credincioșii de la Parohia Ortodoxă nr. 1 Săcel, însoțiți de preotul paroh Dumitru Iuga, s-au aflat în prima duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului în satul natal al Preasfințitului Macarie, episcopul Europei de Nord. La Spermezeu, pe Valea Țibleșului, a fost o zi a bucuriei și a comuniunii.
„Cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, am răspuns invitației de a fi prezenți la Spermezeu, în județul Bistrița-Năsăud. A fost o bucurie duhovnicească pentru noi să putem fi prezenți la Spermezeu și în acest an la invitația Preasfințitului Macarie și a Părintelui Paroh Simion Buta, de care ne leagă o prietenie sinceră de aproape 15 ani”, a punctat preotul Dumitru Iuga.
Sărbătoarea de pe Valea Țibleșului a fost încărcată de o emoție aparte, mai ales că pe lângă credincioșii din zonă au venit și cei din localitatea maramureșeană Săcel, îmbrăcați în costume populare și cântând pricesne închinate Maicii Domnului. „Am venit Măicuță să ne mai vedem, să-ți spunem necazul care-l mai avem”, așa au cântat toți cei prezenți, într-un glas, dar mai ales în același duh al bucuriei de a fi împreună unii cu alții, dar mai ales de a fi împreună cu Hristos.
În fiecare an, în prima duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului, la Spermezeu se reunesc fiii satului, printre aceștia numărându-se și Preasfințitul Macarie, episcopul ortodox al Europei de Nord. Anul acesta, sărbătoarea satului a coincis cu praznicul Schimbării la Față.
„Aici este Taborul cel duhovnicesc, aici e Liturghie, ne împărtășim de lumina de care s-au împărtășit și ucenicii pe muntele cel minunat, pe Tabor”, a rostit în cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Macarie.
Biserica nouă a satului Spermezeu a fost construită în perioada 1958-1969.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.