O carte scrisă de Iacob Oniga a ajuns la Florin Piersic

0
98

Scriitorul maramureşean, Iacob Oniga, a avut şansa să îi dăruiască marelui actor Florin Piersic manuscrisul unei cărţi despre un Tezaur Uman Viu, Nicolae Piţiş. Cartea l-a emoţionat pe marele actor, iar a doua zi după darul primit, Florin Piersic l-a invitat pe scriitorul Iacob Oniga la spectacolul său unde la final a vorbit despre carte şi autor.
„Adevărul este că sunt extrem de fericit fiindcă un titan al teatrului și cinematografiei României este încântat de cartea mea care va apărea în curând – „Nicolae Pițiș a lu’ Ion a lu’ Iacob, Tezaur Uman Viu”. Nu vă voi spune toată povestea deoarece, poate, i-aș plictisi pe unii, însă vă mărturisesc că atunci când i-am dăruit-o, tipărită special pentru domnia sa, m-a privit în ochi și mi-a mulțumit cu sufletul. A doua zi m-a invitat din nou la spectacolul său pentru a vorbi publicului despre carte și autor. Precizez că Niculai Pițiș s-a împrietenit cu neegalatul actor Florin Piersic din momentul în care badea a înregistrat horile sale pe coloana sonoră a filmului PINTEA”, a mărturisit Iacob Oniga.
Florin Piersic a fost impresionat de cartea primită, iar la finalul spectacolului a dezvăluit că „azi-noapte am stat până la ora 5 fără un sfert, m-am uitat în carte și am citit pasaje care m-au emoționat extraordinar. Bravo! Să-ți dea Dumnezeu sănătate, mă bu­cur că ai să publici această carte! Cu atât mai mult cu cât în vreo 20 de pagini e vorba numai de Florin Piersic”.
Scriitorul Iacob Oniga a mai adăugat că gândul de a scrie o carte despre Nicolae Piţiş i-a venit în urmă cu cinci ani.
„Badea Niculai Pițiș, neam de-al meu din Lăpuș, a fost țăran-dac, țăran-filosof, horitor și meșter în a-și face propriile instrumente muzicale. Pentru ceea ce a fost în viață i s-a acordat titlul de Tezaur Uman Viu UNESCO. În urmă cu cinci ani Bunul Dumnezeu mi-a dat gândul de a-i propune să scriu o carte despre viata lui, fiind de acord, spunându-mi: „Apoi scri-o că mneta ești de-a nost, că mulți o zîs c-or scrie da n-o făcut nimnic.” Și,… m-am apucat de scris o carte despre un OM Unic”, a punctat Iacob Oniga.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.