Daniel Breban, „un ambasador” maramureșean în Orchestra Regală de Tineret a Olandei

0
88

La cei doar 17 ani, tânărul Daniel Breban, din Chiuzbaia, a avut șansa să cânte pe două dintre marile scene ale lumii, la Amsterdam și Berlin. Daniel Breban a făcut parte din Orchestra Regală de Tineret a Olandei, cântând la violă. Pentru Daniel Breban a fost o experiență de neuitat.
„Orchestra Regală de Tineret, Țările de Jos/Olanda sau mai bine zis cele mai frumoase 2 săptămâni și jumătate din viața mea. A fost o experiență cu totul și cu totul specială să fac parte din această orchestră, m-a ajutat să mă dezvolt și să descopăr lucruri noi, atât ca muzician, cât și ca persoană. Pentru noi, cei 84 de membri ai orchestrei, din 22 de țări, a fost o mare onoare să cântăm pe aceeași scenă cu nume mari ale muzicii clasice, cum ar fi dirijorul Andrés Orozco-Estrada și violonista María Dueñas. Cele 2 concerte au avut loc la Amsterdam, în sala de concerte Concertgebouw (2000 de spectatori) și la Konzerthaus Berlin, Germania (1700 de spectatori), ambele fiind cu casa închisă…o experiență de neuitat”, a spus Daniel Breban.
Daniel Breban învață la Colegiul de Arte Baia Mare. Recent a mai avut parte de un succes muzical, reprezentând cu onoare Maramureșul, la emisiunea „O vedetă populară” unde s-a clasat pe locul al treilea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.