A fost descoperit mormântul ctitorului Mănăstirii Dragomirești

0
45

În ajunul Praznicului Nașterii Maicii Domnului, au fost descoperite osemintele ctitorului Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie” din Dragomirești, județul Maramureș.
Osemintele au fost descoperite după câteva zile de căutări la Prihodiște, locul unde a fost așezată și ctitorită vechea mănăstire de la poalele Țibleșului. Descoperirea a fost făcută de către Părintele Protosinghel Iosif Petra, egumenul Mănăstirii Dragomirești care a primit binecuvântarea Preasfințitului Iustin, împreună cu ucenicii sfinției sale. Astfel, se va realiza un mormânt nou în vecinătatea bisericii mănăstirii, după toată rânduiala și importanța pe care o are un ctitor de mănăstire.
„Mormântul va fi împodobit cu flori, arătându-i cinstire și prețuire și având grijă ca la crucea monumentală ce se va așeza la căpătâiul ctitorului Mănăstirii Dragomirești să ardă o candelă în permanență spre veșnica lui pomenire și odihnă de acum și până-n veac”, au precizat oficialii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.
Momentul are o semnificație aparte, având în vedere că într-o zi de 8 septembrie, în 1947, pentru prima dată în istoria Mănăstirii Dragomirești, a fost săvârșită o Sfântă Liturghie arhierească, de către Preasfințitul Părinte Sebastian (Rusan), pe atunci episcop al Maramureșului, arhiepiscop al Sucevei și Maramureșului (1948-1950).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.