Fostul director al AJPIS Maramureș a dat în judecată instituția

0
81

Scandalul „azilele groazei” încă are efecte la nivel județean. După ce în iulie a fost suspendat din funcție, fostul director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Maramureș (AJPIS), Ovidiu Morar a decis să acționeze în instanță Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Decizia de suspendare din funcție a lui Ovidiu Morar a venit în 21 iulie, după ce în județ au fost semnalate probleme la 4 centre unde erau oferite servicii sociale vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități.
Fostul director al AJPIS Maramureș, Ovidiu Morar a declarat că, într-o primă fază a făcut o plângere împotriva deciziei ce viza suspendarea sa din funcție. Răspunsul venit din partea conducerii centrale a fost unul negativ, așa că plângerea s-a transformat în acțiune în instanță, intentată la Tribunalul Maramureș.
Ovidiu Morar a arătat că „ e un lucru firesc” să reacționeze la această decizie, în contextul în care cele 4 centre găsite cu probleme nici măcar nu aveau serviciile acreditate de AJPIS. Mai mult, unul dintre azile figura ca oferind doar servicii de cazare și nu servicii sociale. În plus, la trei dintre centrele cu probleme, au fost găsite abateri ce țineau de natură fiscală și nu de modul de îngrijire al asistaților. Pentru că în Maramureș au existat 4 centre găsite în neregulă, cei de la centru au găsit de cuviință să găsească și vinovați. Așa că, fostul director al AJPIS Maramureș a fost nevoit să plătească cu funcția. Totuși, el speră să își obțină dreptatea în instanță. În continuare, Ovidiu Morar merge la serviciu, își desfășoară activitatea la AJPIS Maramureș, dar nu din postul de conducere, ordonator de credite, cu drept de semnătură pe actele oficiale fiind Marinela Haidu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.