Peste 300 de minori plecați de acasă în primele opt luni ale anului

0
49

312 minori din Maramureș care au plecat voluntar de acasă în primele opt luni ale acestui an au fost identificați și predați familiilor sau centrelor de ocrotire de către polițiștii maramureșeni.
Datele, incluse într-un raport prezentat presei de către comisar-șef de poliție Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș, arată că, în perioada ianuarie-august 2023, au fost înregistrate 13.300 de intervenții la evenimente în contextul managementului integrat al ordinii și siguranței publice.
”Menținerea climatului de siguranță publică pentru cetățeni este principala prioritate, iar pentru atingerea acestui deziderat, în cursul anului 2023, este derulată, potrivit competențelor, întreaga gamă de activități specifice pentru asigurarea vizibilității polițiștilor de ordine publică în comunitate, a intervenției rapide la evenimentele semnalate și pentru prevenirea și combaterea infracționalită­ții. Pe un palier deosebit de important al structurilor de ordine publică sunt situate activitățile informativ-preventive și de intervenție desfășurate în comunitate, materializate într-un total de 13.300 de intervenții la evenimente, 1.805 stări conflictuale aplanate, 312 minori plecați voluntar, identificați și predați familiilor sau centrelor de ocrotire, 545 sancțiuni contravenționale aplicate pentru fapte de cerșetorie”, a explicat către comisar-șef de poliție Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș.
Potrivit raportului, climatul geopolitic existent a creat un impact imediat atât asupra fluxului de migranți, cât și asupra situației economico-sociale a județului și, nu în ultimul rând, asupra situației operative.
”În acest sens, IPJ Maramureș a fost implicat cu resurse umane și materiale semnificative în activități specifice generate de afluxul de migranți, de verificare a legalității șederii acestora, precum și în gestionarea situației operative contextualizate”, a adăugat comisar-șef de poliție Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.