Neconformități în construcții, amendate de inspectorii maramureșeni

0
41

Amenzi de peste 100.000 lei au aplicat inspectorii în construcții în urma controalelor derulate în primele 9 luni ale anului. În numeroase situații s-a constatat că nu a fost respectată autorizația de construire, iar în alte cazuri nu s-au aplicat soluțiile propuse de executant pentru rezolvarea neconformităților, defectelor ori neconcordanțelor apărute în timpul execuției.
De asemenea, inspectorii de stat în construcții au găsit lucrări executate fără respectarea programului de control cu privire la execuția lucrărilor de construcții și instalații neavizat.
Inspectorul-șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Maramureș, Harry Boiagian, a punctat că, în prezent, sunt 92 de controale în execuție, iar 149 sunt acțiuni de autorizare în faze determinante (stadiul fizic la care o lucrare de construcții nu mai poate continua fără acceptul scris al beneficiarului, proiectantului și executantului). Alte 43 de activități de control vizează supravegherea pieței produselor pentru construcții.
În aria de activitate a Inspectoratului de Stat în Construcții se află în prezent 1.715 obiective de investiții din care 315 sunt realizate cu fonduri interne, 83 sunt cu fonduri externe și 1.317 sunt investiții cu capital privat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.