Cuptor cu plită, construit la Muzeul Satului Maramureşean

0
58

Anul acesta au continuat lucrările de reabilitare și întreținere a obiectivelor de patrimoniu restaurate în Muzeul satului maramureșean “Mihai Dăncuș”.
Printre alte investiţii, s-a reuşit construirea unui cuptor cu plită și grătar la șopru de joc fin în zona cabanelor (parte din lucrări au fost realizate în cadrul proiectului “Gust de Maramureș” cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
De asemenea, s-au refăcut câteva porţiuni de gard împletit cu nuiele, s-au finalizat lucrările de amenajare interioară la șura Arba și racordarea acesteia la instalația electrică (lucrări realizate în cadrul proiectului “De gust, de leac… de descântec” cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Au mai fost consolidate și a fost schimbată învelitoarea la trei porți tradiționale, a fost înlocuită învelitoarea la două case monument, respectiv Casa Marinca din Sîrbi și Casa Dunca din Șieu şi au fost schimbate învelitorile la presa de ulei cu șurub de la Gospodăria Bărcan din Săliștea de Sus şi la colejna gospodăriei Stan Pătrunjel, inclusiv au fost finalizate lucrările de amenajare expoziţională a interiorului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.