În luna octombrie, ajutoare financiare pentru pensionari

0
47

Pensionarii maramureșeni cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei vor primi ajutoare financiare. Sumele acordate sunt între 300 și 500 lei, în funcție de veniturile lunare.
Oficialii Casei Județene de Pensii Maramureș informează că, la acordarea ajutorului financiar, sunt avute în vedere mai multe categorii de venituri: veniturile din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna octombrie 2023; veniturile din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna octombrie 2023; veniturile din salarii și asimilate salariilor, la nivelul lunii iulie 2023; veniturile din drepturi acordate în baza legilor reparatorii cu caracter special, cu anumite excepții; veniturile din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza OUG 6/2009.

Ajutoarele financiare se acordă diferențiat, în funcție de veniturile lunare:
• între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv – sprijinul bănesc este de 300 lei
• între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv – suma primită este de 400 lei
• în cazul veniturilor lunare de până la 1.500 lei, inclusiv – ajutorul financiar este de 500 lei.
În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș și/sau beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte.
Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat și se acordă integral, chiar dacă veniturile plătite în octombrie 2023 sunt aferente unei fracțiuni de lună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.