Pentru a conștientiza impactul omului asupra naturii, elevii claselor a VIII-a B și a VIII-a D, de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Baia Mare (director, prof. Codruța Cozma și dir. adj., prof. Beata Balint), au participat la proiectul “Protejează natura folosind tehnologia!”, implementat de către prof. Ancuța Lung, cu sprijinul “Asociației de părinți Școala Nicolae Iorga”.
Cu ajutorul unor plăci Microbit, programabile, elevii au contorizat numărul de specii de insecte și numărul de plante identificate în ecosistemul întâlnit în grădina școlii, au transformat apoi Microbit-ul într-un pedometru, mișcarea fiind un element esențial pentru sănătatea copiilor și au construit un senzor de umiditate al solului, explică reprezentanții Școlii Gimnaziale “Nicolae Iorga” Baia Mare.
Aceste activități au fost destinate dezvoltării abilităților de programare, gândirii critice, proceselor de identificare și rezolvare a problemelor din viața reală, aliniate cu misiunea inițiativei Europe Code Week, prin programul Meet and Code, coordonat în România de către Asociația Techsoup și susținut la nivel european de compania de software SAP, Amazon future engineer.