Demersuri pentru asfaltarea Văii Țibleșului

0
75

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, s-a deplasat în comuna Groșii Țibleșului unde a constatat că „sunt modernizate toate străzile, inclusiv drumul comunal care duce spre comuna Lăpuș, iar una dintre văile cu risc de inundare a fost casetată pe o porțiune de 297 m”.

De asemenea, a fost vizitată sala de sport, dată în folosință în prima parte a acestui an și care oferă “condiții optime pentru efectuarea orelor de sport, dar și pentru desfășurarea de competiții sportive, fiind do­tată cu tribună care include 102 locuri”.
Pe de altă parte, Prefectul a arătat că printre planurile de viitor ale administrației locale din Groșii Țibleșului figurează asfaltarea Văii Țibleșului (Bradului).
“Acest drum este în prezent unul forestier, aflat în proces de reabilitare de către Direcția Silvică Maramureș. În luna mai, administrația locală a reușit să finalizeze electrificarea acestei zone pe o porțiune de 7.6 km, oferind posibilitatea racordării la rețeaua electrică a peste 50 de case de vacanță, cabane și pensiuni. În urma acestor investiții, zona va avea cu adevărat potențial turistic, bucurându-se de numeroase obiective turistice, printre care cele trei vârfuri ale Munților Țibleș, pădurile seculare și peștera Ponorul Jitelor, cea mai lungă peșteră în gresie din România (1020 m) și una dintre primele zece în lume”, a declarat prefectul Rudolf Stauder.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.