„Învață de la antreprenori” • Elevii maramureșeni, atrași de poveștile de succes ale antreprenorilor

0
202

În 12 noiembrie, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar, a lansat proiectul “Învață de la antreprenori”.
Au intrat la clase antreprenori cu o vastă experiență în domeniul lor de activitate, care le-au vorbit elevilor despre ceea ce înseamnă să fii antreprenor și cum poate o idee de afacere să prospere astfel încât să dezvolte economia și să fie o investiție pe termen lung.
• La Liceul de Arte Baia Mare a fost prezent Nicolae Dăscălescu, manager general TechnoCAD. Zeci de liceeni s-au adunat în Sala festivă pentru a afla totul despre activitatea companiei, dar și cum poți să câștigi ori să îți dezvolți abilități în cariera profesională.
• La Școala Gimnazială “Octavian Goga” Baia Mare a fost prezentă Diana Iluț, manager general Sfara Tours, care i-a introdus pe tineri într-un circuit al dezvoltării profesionale, în baza experiențelor acumulate de-a lungul activității sale.
• Și elevii de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Baia Mare au avut ocazia să afle ce înseamnă să fii antreprenor. S-a prezentat în fața tinerilor liceeni Angela Buculei, manager general manager SC Epurom. Cei prezenți au primit materiale de promovare a companiei și, în baza unei prezentări bine structurate, au cunoscut activitatea companiei și oportunitățile profesionale pe care le poate oferi și domeniul tehnic.
Le-a vorbit tinerilor din cele trei unități de învățământ și președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș, despre viziunea și rolul organizației camerale, despre cât de importantă este sprijinirea mediului de afaceri – care e un motor al economiei locale și naționale și mai mult, i-a încurajat pe tineri să se implice și să își dorească să se dezvolte profesional, să aibă inițiativă și continuitate în urma studiilor absolvite.
La lansarea acestui proiect alături de președintele CCI MM s-a aflat prof. Mihai Cosmin Pop – inspectorul școlar general, care la rândul său a adresat cuvinte de apreciere și încurajare elevilor participanți. Doamnele Gabriela Pîrvu – inspector școlar pentru limbi moderne, cu atribuții pentru activități extrașcolare și Tatiana Sasu – director Direcția pregătire profesională CCI MM – desemnate ca reprezentanți operaționali în implementarea proiectului – au fost prezente, de asemenea, la acțiunile desfășurate în cele trei unități de învățământ.
• Radu Big, directorul executiv al Fundației CDIMM Maramureș, le-a vorbit recent elevilor de la Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu” Baia Mare despre importanța cunoașterii și dezvoltării competențelor antreprenoriale. S-au mai alăturat proiectului CCI MM și compania Inside Media, reprezentată de directorul Cris­tian Șerban, care a interacționat cu elevii de la Școala “Avram Iancu” din Baia Mare, și compania Plimob, un reprezentant de top al mediului de afaceri din Maramureșul voievodal.
• Attila Bodiș, Athore Delite: “Am vizitat Școala Gimnazială Al. Ioan Cuza, unde le-am povestit copiilor de clasa a VIII-a despre antreprenoriat și provocările lui. Am ales ca temă fricile și provocările unui antreprenor și modul în care le confruntă zi de zi. De asemenea, am povestit despre onestitatea în antreprenoriat și cum poate această trăsătură să îți asigure sustenabilitatea afacerii pe termen lung”.
• Gabriel Costin, Real Info: “Am participat la o întâlnire cu elevii liceului Nemeth Laszlo din Baia Mare. Am fost plăcut impresionat de interesul pe care l-au manifestat de aceștia pentru subiectele dezbătute, de întrebările care mi-au fost puse de «viitorii antreprenori» care au dorit să afle atât despre oportunitățile cât și despre provocările cu care ne confruntăm, consolidându-și totodată noțiunile teoretice asimilate în cadrul orelor de educație antreprenorial”.
Sunt invitate să se alăture proiectului și alte companii interesate de interacțiunea la clasă cu noua generație, prin intermediul proiectului “Învață de la antreprenori”.
Proiectul “Învață de la antreprenori” continuă și în luna noiembrie, iar cei interesați se pot înscrie la CCI MM, responsabil proiect Tatiana Sasu, tel. 0262221510, email cci_mm@ccimm.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.