5 milioane euro pentru dotări la Drumuri și Poduri

0
50

Consilierii maramureșeni au aprobat proiectul care vizează „achiziționarea de echipamente destinate îmbunătățirii siguranței traficului în Județul Maramureș”, care va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Proiectul, în valoare de 5 milioane euro, va contribui la creșterea siguranței rutiere. Dacă vor fi aprobate fondurile solicitate, se vor cumpăra utilaje pentru deszăpezire, toaletarea arborilor, curățarea șanțurilor, dar și pentru marcajele rutiere. Ar fi a doua investiție serioasă după cea de 6 milioane euro, realizată în vară, când s-au cumpărat utilaje noi, moderne.
Dacă se va obține finanțarea, în dotarea societății Drumuri și Poduri, aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș, vor intra 11 autobasculante, dotate cu placă frontală, lamă de deszăpezire și distribuitor de material antiderapant, o mașină de marcaj rutier pentru aplicarea de vopsea pentru drumurile județene, fie că este vorba de trecerile de pietoni sau marcajele rutiere obișnuite, o mașină multifunc­țională, dotată cu braț multifuncțional lateral, plus lamă de zăpadă, dispozitiv de împrăștiere material antiderapant solid, măturătoare frontală, dispozitiv toaletare arbori și 4 freze de zăpadă. De asemenea, se vor achiziționa autoutilitare, echipamente pentru reparații în straturi succesive, acestea utilizându-se pentru reparații rapide a fisurilor din stratul de uzură care poate apărea pe drumurile județene din Maramureș.
„Am finalizat documentația, am făcut o serie de analize care au trebuit făcute la nivel de siguranță rutieră pe drumurile județene. Prin acest proiect vom avea dotările necesare pentru ca deszăpezirea să o putem realiza în regie proprie de anul viitor. Vom mai avea utilaje pentru toaletarea copacilor, curățarea șanțurilor, tuns iarba pe marginea drumurilor județene, reparații, aranjarea acostamentelor, marcarea drumurilor județene. Odată ce am început anul trecut, marcarea drumurilor județene deja schimbă aspectul drumurilor și crește siguranța rutieră. Societatea Drumuri și Poduri va putea lucra în regie proprie, mai eficient și mai rapid. Contribuția de la bugetul județean este de 500.000 lei, una infimă raportată la achizițiile realizate” – a precizat șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.
Președintele CJ a mai arătat că, odată cu aceste achiziții, se vor putea face în permanență lucrări de întreținere și se va putea demonstra că “Maramureșul e un județ curat, unul care își așteaptă turiștii așa cum se cuvine”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.