A început bătălia pentru scaunul de primar interimar în Baia Mare

9
5722

Municipiul Baia Mare se confruntă cu o perioadă de turbulențe politice, în urma condamnării definitive a primarului Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare cu executare. Această decizie a instanței a declanșat o serie de evenimente care au adus în prim-plan luptele politice pentru ocuparea scaunului de primar interimar și pregătirea terenului pentru viitoarele alegeri locale.
În acest context agitat, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a emis declarații menite să calmeze spiritele și să ofere o perspectivă asupra pașilor viitori.
„În mod evident că urmează discuții cu fiecare grup politic și vom lua decizia care se impune. Este dificil să putem susține în funcția de primar interimar un «locotenent»”, a afirmat Ionel Bogdan, sugerând că alegerea pentru interimat trebuie să fie una bine chibzuită și rațională.
Cu referire la cei care au fost priviți ca „locotenenți” în spațiul public, viceprimarul Doru Dăncuș a fost menționat explicit de către Ionel Bogdan: „evident”.
Mai mult, Bogdan a subliniat că nu încurajează extremismul și a adus în discuție afinitatea presupusă a viceprimarului pentru partidul AUR.
„Municipiul Baia Mare este motorul economic al județului Maramureș; aproape 70% din produsul intern brut al județului Maramureș se află aici, în municipiul Baia Mare. Acesta e motivul pentru care fac acest apel către consilierii locali și voi începe discuții cu grupurile politice din CL pentru a crea o majoritate care să fie stabilă până la alegerile locale și să ia deciziile înțelepte pentru municipiul Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan.
În timp ce luptele politice pentru interimat sunt în plină desfășurare, se conturează și candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Călin Bota, actualmente deputat PNL de Maramureș, se află în fruntea preferințelor și pare a fi cotat cu cele mai mari șanse de a deveni noul primar. Această perspectivă este susținută și de rezultatele sondajelor, care îl plasează într-o poziție favorabilă în ochii alegătorilor, mai spune Ionel Bogdan.
„Am încredere că vom găsi calea prin care toate proiectele care sunt importante pentru Baia Mare să fie susținute în continuare de o echipă cu majoritate în CL care să fie orientată spre rezultate palpabile și care să genereze în perioada următoare beneficii pentru toți locuitorii municipiului Baia Mare”, a punctat Călin Bota.

9 COMENTARII

 1. Eu nu am putut vota în sondaj. Spune ca acel sondaj numai acceptă voturi. Deci este clar.
  Vai de noi unde am ajuns. Sper sa nu castigati voi P..L la anu alegerile.

 2. Ionele, ai tropotit cu foc lângă Dancus la nunta lui Chereches. Erai și tu un locotenent pe-acolo. Acum Justiția v-a rupt lanțul de iubire. Dacă nu vi-l rupea erați în continuare la furat împreună, așa, ca fărtații.

 3. Vi se pare normal ca 70% din PIB-ul județului sa fie la Baia Msre?
  Deloc!
  Miile hectare defrișate fin pădurile județului, fabricile din Sighet, Vișeu, sa însemne numai 10-15 procente?
  Ce fel de politica economica mai eficienta decât cea din „epoca de aur” au gândit pentru populație partidele care au condus tara și județul?
  Sintagma „lupta politica: este o făcătură, o licență neizbutita, în realitate fiind o gâlceava, o zaveră a burtosilor frustrati ce-s autointitulati „oameni politici”!
  Ne mai învârtim…

 4. Pleacă ai noștrii vin ai noștrii ,partidele din nou prostesc poporul și au cei mai buni candidați! Hotărât pentru candidații și mincinoșii partidelor voturi in alb (nule) !

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.