Călătorie în lumea anotimpurilor în Baia Mare

0
162

La Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare s-a lansat recent „ANNOTEMPORE – Călătorie în lumea anotimpurilor în Baia Mare și împrejurimi”, un album care ne propune o călătorie în imagini, în spectacolul de culori al naturii.
Anotimpurile au fost, de-a lungul vremii, sursă inspirațională pentru scriitori, artiști plastici, compozitori. De aceea, secvențele peisagistice surprinse și reproduse în album sunt însoțite de câte un citat dintr-un autor cunoscut, în scopul de a completa imaginea vizuală cu o vibrație sufletească.
Prof. univ. dr. Nicolae Suciu, pictor, a realizat o profundă și sensibilă perspectivă asupra volumului, într-o cheie proprie de lectură, coagulând corespondențe simbolice dintre imaginile albumului și textul aferent fiecăreia, într-un sincretism al artelor, ținând cont și de mărturisirea autorilor, conform căreia ideea albumului s-a născut pe fondul muzical al „Anotimpurilor” de Vivaldi.
„ANNOTEMPORE – Călătorie în lumea anotimpurilor în Baia Mare și împrejurimi” este al cincisprezecelea volum din suita de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice, menită să pună în valoare: istoria, cultura artistică și spiritualitatea acestor meleaguri și a cărei inițiativă și finanțare aparțin grupului Electro Sistem, director general Ştefan Blasko.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.