Carduri educaționale întârziate și… în minus pentru Maramureș

5
657

Cardurile educaționale au ajuns în 10 ianuarie și au fost distribuite de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș către școlile din județ. În total, au sosit 12.642 de tichete educaționale. Nu numai că au fost distribuite de Ministerul Educației cu întârziere, dar numărul e mai mic decât cel înaintat la nivel central. Practic, e un minus de 2.779 de carduri educaționale față de necesarul cerut de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, după cum ne-a informat inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, prof. Ligia Duruș.
Problema cu cardurile în minus e la nivel central. Au fost probleme în principal cu CNP-urile unor persoane născute în străinătate, dar sincopele au apărut și din cauza unor neconcordanțe în­tre datele centralizate.
Tichetele în valoare de 500 de lei se pot folosi doar pentru a cumpăra rechizite și îmbrăcăminte pentru școală. Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pentru tichetele sociale pe suport electronic au fost eligibili: preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumu­lativ, următoarele criterii: au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent ori au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent; venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei; elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.
Din acest an, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și vor fi valabile pentru următorii 5 ani.

5 COMENTARII

  1. Bună ziua! Eu am primit cardul educațional, însă aștept să fie încărcat. Nu credeam că trebuie să aștept mult pentru încărcare. O zi frumoasă!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.