„Harta gropilor”, deși nu e încă primăvară!

0
139

Cum se numără toamna bobocii, așa se numără primăvara gropile din asfalt. Anul acesta e atipic, față de regulă, dar nu față de ultimii ani, cei cu ierni stranii, fără zăpadă. Îngheț dezgheț, ploi, iar îngheț, zăpezi, toate acestea fac ca drumurile noastre să fie…ca primăvara deja!
Trecem în revistă câteva din drumurile afectate din acest început de an, ba vă cerem sprijinul pentru a le localiza și pe cele pe care le-am fi putut omite. Prima observație este că centura Băii Mari se pregătește să clacheze. Crăpături, rosături, gropi în șir, unele plombate degeaba până la primul îngheț. Dar destul de rău stau și drumurile din pasurile cunoscute. Pe Huta, între Maramureș și Satu Mare, e rău drumul național, cu promisiuni de reabilitare după înființarea centurii sighetene și a podului deci…mai e de tras. Pe Hera, pe DN 18, se strică de asemenea asfaltul, deși s-a intervenit ici – colo. Dincolo de Baia Sprie, porțiunea de DN 18 dinainte de abordarea Gutâiului e plină de gropi adânci, unele periculoase de-a dreptul. Dar am părăsit Baia Mare prematur, o mare parte din giratoriile făcute heirupist au acum probleme, au valuri sau se afundă, exemplu stând cel de la Târgul de legume angro de la ieșirea spre centură sau spre Groși. De asemenea, județeanul de la Ferneziu spre Firiza e destul de rău, ajutat și de traversările făcute pentru rețeaua de gaz.
Un loc la care drumarii ar trebui să meargă să ia lecții de „Așa nu!” este podul de la Recea-Lăpușel, pe E 58…anul trecut s-a lucrat la el de 3 ori, iar acum este cu valuri și cu gropi pe margine. Dar nu e singurul drum reabilitat ce dă semne de oboseală. Abia anul trecut s-a recepționat drumul național de Târgu Lăpuș. Avertizam atunci că doar se acoperă alunecările de teren de sus din vârf, de pe Pietriș…nu mai sunt acoperite, au crăpat înapoi și s-a lucrat de pomană, au astupat ca pisica… Dar trebuie și să recunoaștem că o seamă de drumuri făcute bine, gen cel al Nordului, se păstrează excelent. Și DJ 186 Va­lea Izei. Și județeanul de pe Ruscova spre Poieni. Afectate și în așteptare sunt însă legătura Cavnic-Băiuț, Rogoz-Suciu-Groșii Țibleșului sau Bo­tiza-Groșii Țibleșului. Înțelegem însă că anul acesta, fiind el electoral, va fi unul al ”revoluției drumurilor” în Maramureș. Să fie!!!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.