Laborator inteligent la liceul din Tăuții Măgherăuș

0
172

Autoritățile locale din orașul Tăuții-Măgherăuș au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea unui laborator inteligent” în cadrul Liceului Tehnologic „Traian Vuia”.
„Laboratorul nou înființat este bazat pe un concept integrat de învățare personalizată, prin care elevii pot explora prin tehnologie aplicată, învățarea bazată pe proiecte, pentru o varietate de discipline (electrotehnică, matematică, limbă și comunicare, chimie, fizică, robotică, limbi străine etc.). De la mobilier și tehnologie, la hardware/software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, toate componentele laboratorului funcționează împreună pentru a sprijini învățarea practică. În plus, prezentul laborator va permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecăruia să lucreze la propriul nivel și ritm. Elevii dobândesc abilități, precum colaborarea, managementul timpului și al proiectelor, adaptabilitatea, autodirecționarea și comunicarea, care îi vor pregăti pentru viața de după liceu”, a declarat primarul orașului Tăuții-Măghe­răuș, Dumitru Marinescu.
Laboratorul SMART va fi dotat cu mobilier și echipamente IT de tip “SMART LAB “ și materiale educaționale specifice: Display interactiv, Imprimantă 3D monocromă, Scannere 3D fix, Creion 3D, Robot cu braţ multifuncțional, Ochelari VR cu licență, Cameră videoconferință, Sistem sunet, Licență laborator digital profesori, Kit robotic IOT, Kit învățare electronică, Set conectică și senzori kituri robotică, Software/licență cu specific educațional, Platformă de e-learning.
Aprobarea proiectului pentru înființarea unui laborator inteligent “SMART LAB” de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), care se va adapta cadrului legislativ din punct de vedere al digitalizării procesului educațional al Liceului, va contribui la ridicarea nivelului de educație și specializa­rea elevilor din cadrul unității de învățământ, au adăugat autoritățile locale din Tăuții-Măgherăuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.