Acuzaţii sindicale: angajări blocate în şcoli

0
18

Trei sindicate din Educaţie au transmis un comunicat de presă prin care semnalează blocarea angajărilor în şcoli de către Ministerul Finanţelor.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Ha­ret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au reamintit factorilor decizionali că una dintre problemele ridicate în cadrul protestelor de anul trecut a făcut referire la lipsa de personal, federaţiile sindicale solicitând, în mod constant, asigurarea resursei umane calificate şi suficiente, indiferent de natura postului.
„În total dispreţ faţă de prevederile legale în vigoare, proiectul de memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea posturilor vacante din educaţie este blocat de Ministerul Finanţelor, până la data la care se transmite situaţia privind posturile care se vacantează, la nivel naţional, în învăţământul preuniversitar şi în cel superior, până în anul 2025. În condiţiile în care încetarea raporturilor de muncă – prin demisie, deces, pensionare etc. – sau suspendarea raporturilor de muncă sunt situaţii care depind, în principal de voinţa angajatului sau de alte împrejurări care nu pot fi prevăzute, este evident că ne confruntăm cu un abuz al reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, prin care se urmăreşte obţinerea de economii la bugetul de stat, în detrimentul sistemului de învăţământ”, se arată în comunicat.
Liderii de sindicat au atras atenţia că buna desfăşurare a procesului educaţional presupune „asigurarea resursei umane necesare, în funcţie de nevoi, indiferent de natura postului care s-a vacantat sau se va vacanta”.
Cele trei sindicate din educaţie au accentuat că „Guvernul României trebuie să aibă ca prioritate buna funcţionare a sistemului educaţional, inclusiv prin asigurarea resursei umane calificate şi suficiente, nu blocarea, prin orice mijloace, a ocupării posturilor din învăţământ.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.