Mai multe primării din Maramureș, la un pas de blocarea conturilor

0
70

Liderii Cartel Alfa Maramureș continuă demersurile pentru executarea silită a primăriilor care nu au pus în aplicare hotărârile judecătorești definitive.
În această săptămână, liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, are programată o întâlnire cu un executor judecătoresc pentru a continua procedurile în vederea executării silite a primăriilor ce ignoră deciziile instanțelor. Sindicalistul spune că există riscul să se ajungă la blocarea conturilor în cazul primăriilor care nu au pus în plată drepturile câștigate în instanță.
Situația s-a mai îmbunătățit față de anul trecut. Dacă în 2023 existau în jur de 18 primării care nu au pus în practică hotărârile judecătorești definitive, acum sunt cam 6 primării care sunt amenințate cu executarea silită. Printre acestea figurează și Baia Mare. Mai sunt probleme de acest gen la primăriile din Borșa, Valea Chioarului, Bicaz, Poienile de sub Munte, Strâmtura. Liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, spune că procesele câștigate vizează acordarea voucherelor de vacanță și plata stimulentului de risc pentru perioada în care a fost instituită stare de urgență. De asemenea, sindicaliștii Cartel Alfa au un proces câștigat cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Cei de la DGASPC au de plătit prima tranșă din sporurile salariale câștigate în instanță, însă deocamdată banii nu au fost virați către salariații îndreptățiți să beneficieze de aceste drepturi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.