Mai mulți bani pentru școli • A crescut costul standard/elev

0
23

În ultima ședință de Guvern au fost adoptate Hotărârile privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, pentru finanțarea de bază atât a unită­ților de în­vă­țământ preuniversitar de stat, cât și a unităților de învățământ preuniversitar particular și confesional acreditate și autorizate, fără taxă.
Potrivit ministrului Educației, Ligia Deca, este „cea mai mare creștere a costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev”.
„Valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreșcolar/ preșcolar/elev privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora pentru anul 2024 a crescut cu 38% față de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei la valoarea de 9.431 de lei. Valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreșcolar/ preșcolar/elev privind cheltuielile cu formarea continuă și cheltuielile cu bunuri și servicii pentru anul 2024 a crescut cu 13,8% față de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei la valoare de 649 de lei”, a transmis Ministerul Educației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.