Prea mulți bani cheltuiți. Eficiența plimbărilor, cam zero!

0
255

Aleșii maramureșeni au aprobat în prima ședință ordinară din acest an proiectul ce vizează participarea Consiliului Județean Maramureș la evenimentele naționale și internaționale de promovare turistică pentru anul 2024. Proiectul a stârnit și unele discuții în rândul consilierilor județeni. Unii au cerut mai puțină risipă a banilor când vine vorba despre deplasările conducerii Consiliului Județean sau chiar a unor consilieri județeni la diferite evenimente din țară sau străinătate. Aleșii județeni consideră că sunt prea mulți bani cheltuiți, iar eficiența acestor plimbări e cam zero.

Dorin Cozma a cerut un raport cu privire la deplasările vicepreședintelui CJ Maramureș, Radu Trufan, în afara țării. Acesta este de părere că județul are alte priorități, așa că a cerut să se stopeze plimbările în străinătate doar de dragul schimbării mediului.
„Am făcut o solicitare către Consiliul Județean în ce privește deplasările vicepreședintelui CJ, Radu Trufan, în afara țării. Sunt niște sume foarte mari, cheltuite doar pentru a vedea niște țări. Cu acele sume se putea face mult mai mult la noi în județ decât să verificăm dacă apa e mai caldă în altă țară decât la noi. Sumele să fie mai bine cheltuite. Noi facem împrumuturi în bănci pentru toate structurile în loc să vedem de unde mai putem strânge robinetul. Să fie reduse aceste plimbări”, a cerut consilierul Dorin Cozma.
Pe de altă parte, Marinel Kovacs, deși susține că relațiile internaționale nu trebuie să fie neglijate pentru că „doar așa putem aduce investiții, investitori”, este de acord că banii trebuie să fie cheltuiți cu mai multă atenție când vine vorba despre promovarea Maramureșului la anumite evenimente.
„Acum avem o listă cu evenimentele naționale și internaționale. Se vor adăuga și alte evenimente la care să fie promovat Maramureșul din punct de vedere turistic. Să ținem cont dacă sunt eficiente, fezabile și doar acolo să participăm, să nu irosim banii doar de dragul de a merge la Londra, Berlin, Paris, Milano etc”, a punctat Marinel Kovacs. În același asentiment a fost și Alexandru Cosma, care a completat că „dacă vom considera că la o anumită deplasare, eficiența e minimă să nu votăm. Să chibzuim mai bine banii”.
La rândul său, vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Lazăr, este de acord că trebuie făcută o analiză cu privire la eficiența acestor deplasări, dar precizează că împrumuturile bancare nu au legătură cu marile proiecte de infrastructură, acolo unde finanțarea e în principal, europeană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.