În Sighetu Marmației, începe transformarea unei străzi importante în zonă pietonală

1
2293

S-a dat startul la modernizarea străzii Vasile Alecsandri, care va fi transformată complet, devenind alee pietonală, conform proiectului de investiții.
“Am predat constructorului amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Vasile Alecsandri care va fi transformată într-o zonă pietonală, modernă și funcțională. Ca urmare a intervențiilor prevăzute în proiect, va fi reabilitată astfel una dintre cele mai intens circulate zone din oraș, aflată în imediata apropiere a 3 instituții de învățământ și transformarea acesteia într-o piațetă modernă, dotată cu spații de recreere și zonă verde. Astfel, zona va deveni atractivă, atât pentru sigheteni, cât și pentru turiștii aflați în tranzit prin oraș și care doresc să descopere produsele locale și tradiționale expuse spre vânzare de producătorii locali. Lucrările ce vor fi executate prevăd înlocuirea carosabilului, reamenajarea zonei și crearea de spații de recreere pe tronsonul dintre internatul Liceului Regele Ferdinand și strada Mihai Viteazu, în prima porțiune a străzii dorindu-se crearea unei piațete care să poată fi utilizată în multiple scopuri”, a spus primarul Vasile Moldovan.
Valoarea investiției se ridică la suma de 720.298 lei, din care costul aferent construcției și montajului este de 501.884 lei. Lucrările încep luni, 12 februarie. Amenajarea aleii pietonale din zona pieței agroalimentare este un prim pas în procesul amplu de modernizare a întregii zone, a conchis primarul.

1 COMENTARIU

  1. E mult,e puțin? Dar se face totuși ceva. Dacă ar fi doar jumătate din salariații birocrației am putea face din Sighet un oraș de mai mare dragul. Știți cumva cât se plătește din banii locali pentru amploistii din „serviciile: primăriei?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.