Cultura maramureşeană, promovată în Japonia

0
37

Maramureşul a fost intens promovat de un fotograf japonez, Miya Kosei, în vârstă de 78 de ani. Acesta a realizat chiar şi un album de fotografii, „Maramureşul meu”.
O altă personalitate care a vizitat și promovat Maramureșul este și fostul Ambasador al Japoniei în România, Excelența Sa Kisaburo Ishii. Colaborarea dintre Maramureş şi Japonia este acum pe cale să se extindă.
Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan, s-a întâlnit cu dr. Yusuke Sumi, directorul Centrului Cultural Japonez al Universității Babeș Bolyai, pe care l-a cunoscut în luna decembrie, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă “Marmația”. Întâlnirea a fost centrată pe promovarea culturii maramureșene în Japonia și posibile colaborări cu orașe și instituții de cultură din „Țara Soarelui Răsare”. „Domnul Sumi este originar din Tokio, oraș de unde vine și fotograful Miya Kosei, mare iubitor al Maramureșului, care a realizat și promovat în lume albumul de fotografii ”Maramureşul Meu”. Colaborarea cu Centrul Cultural Japonez al UBB este o importantă oportunitate pentru municipiul nostru, ți­nând cont de faptul că Japonia este cel mai important investitor din Asia în România”, a afirmat primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.