Sfaturi pentru cumpărăturile online

0
22

Oficialii de la Protecția Consumatorilor atrag atenția cumpărătorilor să țină cont de mai multe sfaturi în momentul în care recurg la achizițiile online de produse. În primul rând, e important să verificați dacă aveți de-a face cu un operator economic de încredere, confirmând datele de înregistrare ale companiei și verificând feedbackul și reclamațiile primite online.
„Introduceți contul bancar sau datele cardului pentru efectuarea plății doar pe o pagină web securizată. O pagină web securizată va avea https:// la începutul denumirii afișate în bara de adrese și o ima­gine cu un lacăt închis în browser. Nu trimiteți niciodată contul bancar sau datele cardului prin e-mail, SMS sau mesagerie instant. Nu dezvăluiți informații personale unui comerciant online” – a precizat directorul general al ANPC, Paul Anghel.
Vă puteți asigura dacă website-ul este sigur în felul următor: căutați ima­ginea unui lacăt și https:// în bara de adrese.
“Evitați să introduceți orice informații confidențiale sau sensibile, cum ar fi nume de utilizator, parole, datele cardului, în timp ce sunteți conectat la rețele necunoscute sau rețele wifi publice. Instalați aplicații doar de la furnizori de încredere. Pentru parole, utilizați o combinație de majuscule, minuscule, numere și simboluri. Parolele lungi sunt puternice, gândiți-vă mai degrabă la fraze decât la parole. Nu folosiți aceleași parole pentru conturi diferite” – mai menționează oficialul ANPC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.