Țintă – toate blocurile din Baia Mare vor fi renovate!

2
3310

Primarul interimar al Băii Mari a prezentat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Baia Mare 2030 la prima ediție a unei gale organizată de întreprinzători maramureșeni care s-au făcut remarcați prin brandul lor pe plan național și internațional.
Evenimentul a adus împreună antreprenori, oameni de administrație, specialiști din zona de arhitectură, design și imo­biliare.
„A fost un bun prilej să prezint Strategia și proiectele majore prin care vrem, putem și vom dezvolta orașul! Pe lângă toate provocările pe care le avem astăzi, una dintre cele mai mari este cum transformăm Baia Mare pentru a-l face mai agreabil de locuit, pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin dezvoltare urbană sustenabilă, integrată și inteligentă. Strategia noastră se axează pe calitatea vieții, turism și atractivitate urbană, economie, performanță, dinamică. În următorii ani trebuie să renovăm trei sferturi din fondul local de clădiri publice și, până în 2040, toate blocurile pentru a atinge obiectivele UE în materie de climă și energie”, a spus edilul Doru Dăncuș.
În acest sens există deja demarate multe proiecte de reabilitare energetică, atât a blocurilor, cât și a clădirilor publice. S-a reabilitat Colegiul Național “Gheor­ghe Șincai”, Liceul Tehnologic “Transilvania”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, Școala Gimnazială “Avram Iancu”, Grădinița Nr. 10, locuințele colective sociale, dar și numeroase blocuri de locuințe private. Urmează, dintre clădirile publice, Cinema Dacia, Teatrul Municipal și clădirea BCR unde va funcționa noul sediu al Primăriei, a mai punctat Dăncuș.
De asemenea, pentru regenerare urbană există numeroase proiecte, cele mai importante fiind: malurile râului Săsar, Piața Universității, Parc Dacia și Piața Revoluției.
“Ne dorim să fim un oraș dinamic și din punct de vedere economic. Pentru aceasta avem nevoie să accelerăm dezvoltarea urbană. Aici am aprobat documentații necesare pentru a ne putea dezvolta. Este vorba despre Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) la: malurile Săsarului și zona Universității, cartierele Săsar și Gării, zona Spitalului Județean de Urgență, Stadionul de Atletism și Centrul Istoric. Avem în curs de aprobare PUG-ul municipiului Baia Mare. Acesta cuprinde PUZ-uri pentru absolut toate cartierele orașului”, a conchis primarul interimar.

2 COMENTARII

  1. Casa de Cultura nu merita renovata?Mizerie si ziduri care stau sa cada, in timpul zilei adapost pentru boschetari,seara club manele.O mare si rusinoasa pata pe obrazul orasului.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.