A început Săptămâna Meseriilor în şcoli

0
83

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a început promovarea învăță­mântului profesional și tehnic, precum și a meseriilor, în cadrul proiectului „Caravana Meseriilor”.
Proiectul se află la a IV-a ediție, fiind implementat în acest an în perioada 4 martie – 17 mai, pe parcursul unor evenimente cu denumirea generică „Săptămâna Meseriilor”, organizate de unitățile de învățământ care au filiera tehnologică în oferta educațională.
Într-o primă activitate derulată în cadrul Săptămânii Meseriilor, prof. Ioan Bonaț, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureș, a fost prezent alături de cadrele didactice și elevii Liceului Tehnologic Forestier Sighetu Marmației și ai Liceului Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației, care au primit elevi din clasa a VIII-a de la: Școala Gimnazială Nr. 2 Sighetu Marmației, Școala Gim­nazială Crăciunești, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației, Şcoala Gimnazială „Dr. Gheorghe Tite” Săpânţa, Şcoala Gimnazială Sarasău, Școala Gimnazială Remeți. Activitățile desfășurate au fost diverse: ateliere de lucru, demonstrații practice, vizitarea atelierelor de practică, consiliere din partea elevilor din aceste licee pentru colegii lor, aflați la momentul alegerii profesiei.
„Săptămâna meseriilor” are ca scop principal conștientizarea elevilor din clasa a VIII-a, învățământ gimnazial, cu privire la oportunitatea continuării studiilor în în­vă­țământul profesional / profesional dual. În cadrul programului pot fi desfăşurate activităţi diverse precum: concursuri profesionale, organizarea unor vizite la operatorii economici parteneri de practică, orientare și consiliere în alegerea carierei, demonstrații practice ale elevilor din învățământul profesional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.