Consiliul Județean reîncearcă să cumpere utilaje de peste 5 milioane euro pentru Drumuri și Poduri

0
109

Consiliul Județean Maramureș face o nouă încercare pentru a obține finanțare în vederea cumpărării de utilaje pentru societatea Drumuri și Poduri Maramureș. Inițial, cererea a fost respinsă pe motiv că unele utilaje nu sunt eligibile în programul de finanțare. Suma estimată pentru achiziția de echipamente destinate îmbună­tățirii siguranței traficului în județul Maramureș se ridică la 5 milioane euro.
“Am refăcut tot planul pe drumurile județene. Am refăcut studiul de oportunitate, să putem redepune cererea de finanțare în valoare de 5 milioane euro pentru a achiziționa utilajele care sunt în totalitate eligibile în Programul Operațional Regional. Altfel am fi avut o cofinanțare ridicată de peste 30%, ceea ce ar fi însemnat peste un milion euro. În aceste condiții pentru redepunerea cererii de finanțare vom avea o finanțare de doar 400.000 lei, adică în jur de 85.000 euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Anul trecut, Consiliul Județean Maramureș a mai investit circa 6 milioane euro pentru achiziția de utilaje de ultimă generație pentru societatea Drumuri și Poduri Maramureș. Oficialii Consiliului Județean Maramureș precizau atunci că se impuneau aceste investiții, deoarece vechea strategie a societății de Drumuri și Poduri viza cumpărarea de utilaje second-hand care erau rulate până când aproape că se dezmembrau din mers. Acestea aveau nevoie în permanență de reparații, iar costurile de întreținere erau foarte mari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.