Curtea de Apel Cluj a admis contestația în anulare în cazul ”Cătălin Cherecheș”

0
5917

Cătălin Cherecheș a fost audiat vineri, 5 aprilie, prin videoconferință, de judecătorii Curții de Apel Cluj, care au admis, în principiu, contestația în anulare, depusă în decembrie 2023, în dosarul în care fostul primar de Baia Mare contestă condamnarea de 5 ani închisoare primită pentru fapte de corupție. Magistrații vor decide pe 18 aprilie dacă o vor admite în totalitate.
Iată explicațiile avocatului Răzvan Doseanu: ”Astăzi (NR: vineri), Curtea de Apel Cluj a admis în principiu contestația în anulare formulată de Cătălin Cherecheș sub două motive invocate: un caz de incompatibilitate a unuia din membrii completului de judecată care a pronunțat soluția în apel și un al doilea motiv invocat este incidența unei cauze de încetare a procesului penal ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale din punctul de vedere al apărării, în cazul unei infracțiuni de luare de mită în formă simplă, sub forma unei pretinderi la o anumită dată a unei sume de bani, cu o primire ulterioară la o altă dată a sumei de bani. În opinia noastră, termenul se calculează de la data pretinderii și nu de la data încasării acelei sume de bani pretinsă cu o anumită perioadă de timp înainte. După admiterea în principiu, astăzi ni s-a dat posibilitatea să punem concluzii și pe fondul contestației în anulare. Instanța a ră­mas în pronunțare și s-a fixat termen de pronunțare pe fondul contestației în anulare pentru data de 18 aprilie 2024”.
Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.
Din 20 martie, Cătălin Cherecheș este încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce, cu o zi îna­inte a fost extrădat din Germania. Între timp, fostul primar a dat statul român în judecată la CEDO, reclamând faptul că nu a avut parte de un proces echitabil

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.