Concert în amintirea unui fost voluntar de activități pentru tineret: Andrash

0
108

Asociația DEIS va organiza duminică, 14 aprilie, de la ora 17, un concert în amintirea unui fost voluntar implicat în activitățile pentru tineret. La Skate Parkul din Baia Mare se vor reuni prietenii lui Andrash. De asemenea, vor fi prezente trupele Ska-nk și Ultimu Nivel care „vin cu atmosfera perfectă pentru evenimentul” la care va fi celebrată „povestea de transformare pe care Andrash ne-a lăsat-o moștenire și încă ne e inspirație și motivație”.
Pe scurt, povestea lui Andrash ar fi următoarea: dintr-un tânăr rebel a ajuns unul dintre liderii importanți ai tinerilor, un tânăr dornic să aducă o schimbare în bine.
„Doar ochii albaștri îi trădau sensibilitatea și altruismul care l-au determinat să meargă pe calea voluntariatului… Multă energie necanalizată cum trebuie s-a transformat în energie negativă. Și da, asta era el: o explozie necontrolată. Unii ar spune destinul, alții ar spune coincidență… Într-o zi de mai, când el făcea scheme cu bicicleta, un lucrător de tineret curios să vadă ce se ascunde în spatele comportamentului lui începe o discuție cu el. Din vorbă în vorbă, după o vreme, cei doi au devenit prieteni, iar lucrătorul de tineret l-a îndrumat pe tânărul neînțeles în diferite activități de voluntariat la nivel local. După un timp, limbajul său de ghetou s-a transformat într-un discurs care îi făcea pe oameni să îl asculte cu mult interes. Apoi, grosolanul, cum se alinta el, s-a plimbat prin România și și-a conturat calitățile de lider. A ajuns la un nivel la care prietenii nu îl mai recunoșteau. A prins gustul proiectelor și a ajuns după un an un alt nivel, voluntariat internațional. A devenit mai cizelat, mai tolerant, plin de inițiativă”, așa îl descrie Diana Sabo, președintele Asociației DEIS Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.