47 de șomeri, angajați la Bursa Locurilor de Muncă

0
189

Peste 350 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au participat la Bursa Locurilor de Muncă, organizată vineri, 17 mai, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM). Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Centrul de Instruire și Marketing “Gheorghe Marcaș” al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat 285 agenți economici, din care, 35 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate peste 460 locuri de muncă vacante care au acoperit diverse domenii de activitate. Din totalul celor 460 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 429, s-au adresat persoanelor fără studii superioare și 31 candidaților cu studii superioare. În cadrul evenimentului, angajatorii au selectat 171 de persoane în vederea angajării, din care 47 au primit ofertă de angajare imediată. Din cei 47 șomeri angajați în ziua bursei, 2 persoane au studii superioare și au fost angajate ca analist resurse umane și director societate comercială, în domeniul, ,,Comerțului cu ridicata al produselor farmaceutice” și ,,Transporturi rutiere de mărfuri”.
Celelalte 45 de persoane angajate au studii medii și au ocupat următoarele joburi:
– manipulant marfă, operator producție mobilier/saltele, vânzător, agent pază, asistent medical, confecționer textile, femeie de serviciu, fierar betonist, infirmieră, lăcătuș SDV, lucrător comercial, operator introducere validare date, ospătar, pregătitor suprafețe lăcuit, reprezentant comercial, tapițer și zidar.
La Bursă au participat și reprezentanți ai Cercului Militar Județean, Inspectoratului de Jandarmi și ISU, care au prezentat oportunitățile de angajare, programele de formare și dezvoltare profesională, precum și informații detaliate privind începerea unei cariere profesionale în structurile militare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.