Angela Buciu, aniversată la „Petrecere… cu cântec”

0
1069

Artiști care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniștii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR, Iuliana Tudor, o propune telespectatorilor în fiecare seară de duminică. În ediția de duminică, 16 iunie, difuzată de la ora 21, la TVR 1, artista aniversată este Angela Buciu.

„În 60 de ani de cântec, Angela Buciu a devenit un adevărat simbol al Maramureșului. Reprezentantă de frunte a cântecului maramureșean, Angela Buciu e și o promotoare neobosită a folclorului în general. A vrăjit lumea largă cu cântecul ei, dar a fost și este mereu preocupată de tradițiile populare, culegând folclor, datini, obiceiuri tradiționale, cercetând costumele populare din zona Maramureșului, dar și din alte zone etnografice ale țării”, precizează Iuliana Tudor. Artistei Angela Buciu îi vor fi alături în emisiune câțiva dintre cei mai iubiți interpreți și prieteni: Aneta Stan, Sofia Vicoveanca, Nicolae Mureșan, precum și reprezentanți ai tinerei generații, laureați ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Daniel Breban, Diana Lungu, Alexandru Staicu. Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puțin cunoscute despre viața și cariera Angelei Buciu, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize…
„Emisiunea Petrecere cu…cântec este gândită sub forma unei petreceri, într-o atmosferă caldă, oferind posibilitatea protagonistului să se simtă în largul său și să se bucure de sărbătoare”, explică Iuliana Tudor, producător și moderator al programului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.