Elevii din Băița de sub Codru, în vizită la un sit arheologic

0
39

Specialiștii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș au participat la una din activitățile desfășurate în cadrul Taberei de Vară organizată de Școala din Băița de sub Codru și anume vizitarea unui sit arheologic din zona Codrului.
Profesorii însoțitori de la Școala din Băița de sub Codru au fost: Anamaria Mihaela Tănase, Claudiu Covaci, Andrea Pop, Andrea Blidar, Dina Dumuța și Simona Ciurdaș.
Muzeograful Dan Pop a ținut o prelegere despre descoperirile arheologice din zonă. A fost evidențiat faptul că numărul mare de situri arheologice identificate în hotarul comunelor Bicaz și Oarța de Jos se datorează în primul rând regretatului profesor de istorie Traian Rus și generațiilor de elevi de la școlile din Oarța de Sus și Bicaz pe care acesta i-a îndrumat spre recuperarea vestigiilor arheologice. Acestora li se adaugă cercetările sistematice de teren întreprinse, în diferite perioade, de colectivul de arheologi de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie: Carol Kacsó, Ioan Stanciu, Dan Pop, Raul Cardoș, Marius Ardeleanu, Bogdan Bobînă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.