Șoferii vor primi permisul înapoi dacă analizele antidrog nu vin în 72 de ore

0
20

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că premierul a solicitat ministerului un mecanism prin care șoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de substanțe interzise nu sunt gata în 72 de ore să-și primească permisul de conducere înapoi, până la finalizarea analizelor.
El a explicat că, după ce conducătorul auto este oprit în stradă și supus testului de consum de droguri, iar rezultatul a ieșit pozitiv, acesta este condus la o unitate medicală, autorizată, pentru prelevarea de probe. Dacă refuză, este condus, de asemenea, de echipajul de poliție la aceleași unități medicale unde se recoltează probe biologice.
Aparatul Drugtest detectează doar prezența substanței, însă numai după ce vin rezultatele de la laborator, acestea pot fi considerate ca probe într-un dosar penal.
Poliția Română menționează că nu toți șoferii care vor fi opriți în trafic vor fi testați pentru consum de droguri, ci numai cei care se încadrează în anumite circumstanțe, precum antecedentele la consumul de substanțe interzise, sau prezența în autovehicul a unor recipiente susceptibile de a fi folosite la consumul de droguri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.