Centre noi pentru colectarea deșeurilor în Baia Mare

2
1155

În urmă cu două luni, s-a deschis un șantier pe bulevardul Unirii, la ieșire înspre Săcă­lășeni. Aici se construiește unul dintre cele trei centre mici de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, proiect aflat pe final.
Fiecare dintre ele are o valoare de aproximativ 2,5 milioane, finanțate prin fonduri europene, respectiv PNRR. În ultima perioadă, au tot existat discuții despre ridicarea deșeurilor vegetale, cele rezultate din construcții și deșeurile voluminoase, pe care mulți dintre băimăreni au fost obișnuiți să le scoată în stradă și să aștepte să le ridice municipalitatea. Oricum am socoti însă, nu este treaba Primăriei Baia Mare să curețe grădinile cetățenilor și să preia deșeurile vegetale sau cele rezultate din construcții aflate în gospodăriile lor. Chiar dacă administrația locală și-ar dori asta, ar fi un cost prea mare cu această activitate, pe care cu greu ar putea să îl acopere în prezent. În majoritatea orașelor dezvoltate, cetă­țenii plătesc agenți economici privați pentru a le oferi acest serviciu. Primăria s-a gândit însă la o modalitate prin care să pună la dispoziția băimărenilor, gratuit, aceste centre, unde oamenii să poată să își depoziteze deșeurile menționate. Mai apoi, acestea vor fi preluate și transportate la un alt centru, unde există utilajele și tehnologia necesară de a le transforma într-o masă care să fie ulterior valorificată. Al doilea centru de acest fel care se construiește este situat pe strada 8 martie, în spatele garajului URBIS, și va deservi zona orașului vechi, Ferneziu și Firiza. Al treilea centru se amenajează pe strada Europa și, imediat ce se vor finaliza lucrările și acolo, primăria va începe să preia aceste deșeuri. Fiecare dintre centre va fi dotat cu containere separate pe categorii: de la deșeuri vegetale, la cauciucuri, deșeuri rezultate din construcții și chiar electronice. De asemenea, vor exista și cântare la intrările pe aceste platforme, pentru că administrația anunță că dorește să implementeze un sistem de recompensare pentru cetățenii cu spirit civic care vor folosi aceste centre.

2 COMENTARII

  1. ACUMA ȘI PRIMARUL DOREȘTE SĂ FIE SCOS ÎN EVIDENȚĂ ,DAR SĂ NU UITĂM CA ACEASTĂ INIȚIATIVĂ VINE DIN UE PRIN BANI CARE TOT CE-I DIN PRIVAT VOR PLĂTI ,ȘI L-A ACEASTĂ INIȚIATIVĂ A LUCRAT ȘI CE-I DE L-A PROTECȚIA MEDIULUI ,IAR PRIMARUL DANCUS ISI DOREȘTE OFRANDELE CARE NU ÎI APARȚIN 100% !!!

  2. Nu primaria „s-a gandit” ci este vorba de un program national initiat de ministerul mediului prin care se implementeaza sute de astfel de centre in toata tara.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.