O întîlnire româno-americană în Tg. Lăpuş

0
844

Timp de 6 zile, în perioada 23-28 iulie 2015, în oraşul Tîrgu Lăpuş, s-a desfăşurat o întîlnire religioasă româno-americană, în organizarea Bisericii baptiste „Sfînta Treime”. Americanii au venit aici din oraşul Chickamauga, statul Georgia.

Programul mnifestărilor a purtat genericul „Zilele bucuriei”. În prima zi, 23 iulie, distinşii oaspeţi, însoţiţi de dr. Costel Ghioancă din Bucureşti, translator, au efectuat o vizită la Primăria Tg. Lăpuş, moderată de Vasile Bel.
Echipa misionară din Statele Unite ale Americii a fost formată din 12 persoane, liderul grupului fiind Herman Spece, care vine în România de 14 ani încoace. Au fost primiţi de primarul Mitru Leşe. Americanii au consemnat cîteva impresii în Cartea de Onoare. Întîlnirea a fost cordială, iar în final a fost realizată o fotografie de grup. Ei au efectuat apoi vizite la cîteva case şi gospodării din Tg. Lăpuş. Seara, a avut loc o întîlnire între tinerii români şi americani, la cantina-restaurant „Bonjour Bistro”. Oaspeţii au interpretat cîntece cu mesaj creştin, în limba engleză şi în limba română. Şi-au depănat poveştile triste din viaţa lor, transformată apoi într-o viaţă plină de pace şi bucurie, în urma întîlnirii cu Mîntuitorul Iisus Hristos. În aceeaşi seară, postul de televiziune ORIZONT-TV i-a intervievat pe domnii Herman Spence, Ron Wvatt, Wayne Vanlandingham, invitaţi împreună cu Vasile Bel şi dr. Costel Ghioancă la o emisiune în direct.
În ziua a doua, a avut loc lansarea a două cărţi semnate de Vasile Bel, „Biserica creştină baptistă din Baia Mare 1930-1990, istorie şi reflecţii” şi „ Ioan Bălănean, un pastor cu viziune, 130 de ani de la naştere”. Ambele cărţi au apărut la Editura  „Risoprint” din Cluj-Napoca. Despre cărţi şi autorul lor au vorbit dr. Costel Ghioancă, Herman Spence şi Wanye Vanlandingham. În aceeaşi zi, a avut loc un studiu biblic pentru bărbaţi şi apoi grupul de musafiri americani s-a întîlnit cu tineri din Tg. Lăpuş, la complexul de agrement „Lighet”, unde s-au desfăşurat jocuri sportive, fotbal, volei, înot.
Un punct aparte al manifestărilor a fost întîlnirea americanilor veniţi la Tg. Lăpuş cu alţi … americani, 12 la număr, ce au venit în satul Fînaţe, comuna Cerneşti, pentru a participa la Tabăra Internaţională patronată de Achim Bărbos. Americanii au vizitat cîteva familii din satul Boiereni, aparţinător oraşului Tg. Lăpuş. A avut loc un studiu biblic pentru femei şi în paralel s-a continuat cu un studiu biblic pentru bărbaţi.
Luni, tinerii s-au constituit în mai multe grupe şi au învăţat cuvinte şi propoziţii din limbile română şi engleză. Marţi, 28 iulie, oaspeţii din oraşul Chickamagua, statul Georgia, au plecat spre casele lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.