Orientare în Alergare. Sumedenie de medalii pentru Ştiinţa Electro Sistem

0
604

Aproape 300 de concurenţi din întreaga ţară s-au aliniat la startul celor mai importante competiţii interne de Orientare în Alergare din acest an, respectiv Campionatele Naţionale şi Concursul Naţional în probele de sprint, medie distanţă şi lungă distanţă. 23 de cluburi de profil şi-au trimis reprezentanţi la Râmnicu Vâlcea în perioada 10-13 septembrie şi putem spune că acest eveniment a reunit cam tot ce avea mai bun orientarea din România. Federaţia Română de Orientare, în parteneriat cu CS Ecosport Râmnicu Vâlcea, au dat dovadă de profesionalism şi au reuşit să organizeze foarte bine acest eveniment, drept urmare, în multe categorii competitia a fost foarte strânsă şi echilibrată, cu schimbări de clasament de la o probă la alta, puţini concurenţi reuşind să cucerească 3 medalii în cele 3 zile de competiţie. În plus, doar în proba de sprint şi-a făcut apariţia ploaia, în rest au fost condiţii meteo bune pentru această perioadă calendaristică. Zonele de concurs au fost în general frămîntate, cu diferenţă de nivel, sportivii mai tehnici avînd astfel un mic avantaj în faţa celor mai bine pregătiţi fizic.
Pentru tinerii sportivi de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare, antrenaţi de prof. Iosif Hecko, acest concurs a fost ca un test de maturitate, unde au aplicat tot ce au învăţat de-a lungul întregului an. Ei au reuşit să cucerească 9 podiumuri, dar şi alte cîteva clasări pe locurile IV-VI. Cea mai “medaliată” sportivă a fost Roxana Culcean, care a reuşit să obţină cîte o medalie în fiecare zi, dar performerul acestei competiţii îl putem numi pe Adrian Iacob, care într-o companie selectă a reuşit să obţină titlul de campion naţional, în condiţiile în care a avut al patrulea timp după prima etapă (în categoriile mici, podiumul este dat în urma cumulării rezultatelor din cele două etape de medie şi lungă distanţă). Rezultatele obţinute sînt: • Locuri I: F12 Alexandra Roman la MD+LD; M14 Adrian Iacob la MD+LD • Locuri II: F14 Andreea Erli la Sp şi la M+LD; F18 Roxana Culcean la Sp şi la MD • Locuri III: F12 Andreea Mih la MD+LD; F18 Roxana Culcean la LD; M16 Alexandru Biro la MD.
Rezultate fruntaşe au mai obţinut: • Locuri 4: F14 Denisa Ghiţ la MD+LD; M16 Alexandru Biro la LD; M20 Sergiu Mate la MD; M21 Sebestyen Istvan la MD; Locuri 5: F16 Denisa Tecar la MD şi LD; M14 Alexandru Cătană la Sp, M16 Ionuţ Crişan la LD; Locuri 6: F16 Dora Rus la MD; M14 Andrei Hreniuc la MD+LD; M16 Ionuţ Crişan la MD; M18 Alexandru Hreniuc la MD şi la LD.
La Trofeul Olteniei, destinat categoriilor ce nu au participat în Campionatul Naţional, la F10 Andreea Manu a obţinut 3 locuri I, Cornelia Borş două locuri I şi un loc II, iar la open Claudia Bodea un loc II şi un loc III.
Pe această cale, Ştiinţa Electro Sistem aduce mulţumiri Primăriei şi Consiliului Local Baia Mare, precum şi Consiliului Judeţean Maramureş, care au suportat o parte din cheltuielile acestei deplasări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.