Zeci de blocuri, Spitalul TBC şi şcoli vor fi reabilitate termic

0
650

Reprezentanţii primăriei Baia Mare dau asigurări că fondurile necesare derulării investiţiilor aflate în curs sunt asigurate. De asemenea, există bani şi pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene care se vor depune, sau au fost deja depuse pe noile programe operaţionale.

Astfel, dacă se vor obţine finanţări europene, atunci o serie de blocuri din Baia Mare, dar şi instituţii publice, de învăţământ şi sănătate, vor fi reabilitate din punct de vedere termic: „În ce priveşte programul POR, 2014-2020, s-a deschis Axa 3, privind asigurarea eficienţei energetice. Această axă are două componente şi anume: anveloparea blocurilor – avem din acest punct de vedere depuse proiecte sau avem fază de reproiectare pentru 44 de blocuri de locuinţe; este o componentă care se referă şi la clădirile publice. La noi vorbim despre 17 unităţi de învăţământ, Spitalul TBC şi cele două clădiri ale SPAU care urmează să intre în finanţare. Această axă se va finaliza în cursul lunii noiembrie, dar noi suntem în grafic, în fază de depunere a acestor proiecte şi sperăm să obţinem cât mai mulţi bani pentru materializarea lor ”, a declarat Marinel Rob, viceprimarul municipiului Baia Mare, cu atribuţii de primar.

Bani alocaţi pentru derularea investiţiilor începute în Baia Mare

Consiliul Local a alocat fonduri, la ultima şedinţă de plen, şi pentru continuarea investiţiilor începute şi care au termen de finalizare 2016 sau anul viitor: „Avem asigurate resursele pentru derularea obiectivelor de investiţii cu punere în funcţiune în 2016 şi bineînţeles a celor care au grafic de execuţie până la finele 2017. De asemenea, am alocat rezerve financiare pentru derularea proiectelor. Este anul în care se deschid principalele finanţări europene. Este vorba despre POR, POIM şi alte programe. Noi practic suntem pregătiţi deja cu proiecte. Urmează, pe măsură ce aceste programe şi axele aferente lor se vor deschide, să obţinem finanţare pentru proiectele noastre”, a conchis viceprimarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.