Sucul natural, tot mai la modă

0
886

Într-o vreme când se pune accent pe conceptul de bio, eco, lumea se îndreaptă tot mai mult către consumul de produse fără E-uri. La fel se întâmplă şi în industria sucurilor, unde oamenii preferă din ce în ce mai mult sucurile naturale, produse sub ochii lor.

Aceasta este metoda cea mai sigură, că ştiu ce beau, spun amatorii de sucuri naturale: „Eu vin, aduc merele, şi apoi iau sucul proaspăt făcut, fără conservanţi, coloranţi şi alte e-uri. E mai sigur aşa, că ştii ce consumi”, a spus Gheorghe Pop, unul dintre cei care şi-au făcut suc natural. „Sucul e mai bun făcut aşa decât cumpărat din magazin, cu tot felul de coloranţi şi cine mai ştie ce în el”, ne-a precizat şi Loredana V., un alt consumator de sucuri naturale. „Nu beau sucuri cumpărate din magazin că sunt chimicalizate. Doar ce e natural, produs de mine”, a spus un alt consumator de sucuri naturale. Astfel, dacă ai mere şi doreşti suc natural din ele, un mic întreprinzător din Baia Mare te poate ajuta. Ioan Cupşan (tel. 0744.686.370, strada Silviculturii nr. 4) produce suc natural din fructele clienţilor, cu o instalaţie performantă, achiziţionată din străinătate. Cu toate că materia primă este formată în cea mai mare parte din mere, ea poate conţine şi alte fructe, în combinaţie. Omul care duce merele plăteşte celui care îi face sucul un leu şi şaptezeci de bani pe fiecare litru. Dintr-un kilogram de mere iese circa 0,6 litri de suc natural. Cantitatea variază totuşi în funcţie de calitatea şi felul merelor: „Acum trei ani am cumpărat instalaţia, de nouă, din Italia, la care am mai făcut mici îmbunătăţiri. Am investit cam 4.500 de euro. Cu ajutorul ei facem suc natural de mere, chiar şi în amestec cu sfeclă, morcov, ghimbir, depinde de preferinţele celor care vin. Anul acesta se arată unul bun. Clientul vine, îşi aduce merele, eu îi produc sucul şi plăteşte 1,7 lei pe litru. Totul durează circa opt ore, după care poate veni după suc. După ce producem sucul îl pasteurizăm la temperatura de 84 de grade ca sucul să nu fermenteze. Clienţi avem destui, ei apreciind calitatea produsului obţinut, dar şi condiţiile de igienă în producţie. Afacerea este una de familie, lucrez eu cu soţia şi atât”, ne-a declarat Ioan Cupşan. (c.v.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.