Terenul Aeroclubului a trecut la Aeroport

0
164

După câţiva ani de aşteptări şi „lupte” duse în hăţişurile birocraţiei, judeţul Maramureş beneficiază de Hotărârea de Guvern adoptată în şedinţa de joi, 20 decembrie 2018. Astfel, terenul Aeroclubului Baia Mare, de 1,3 ha, aflat în domeniul public al statului, va trece în domeniul public al judeţului Maramureş, pentru a putea fi administrat de Aeroportul Internaţional Maramureş.

Mult doritele curse externe vor deveni o realitate, acest teren urmând să fie împrejmuit, pentru ca perimetrul Aeroportului să devină frontieră de stat. În cadrul proiectului de investiţii realizat la Aeroportul Maramureş, a fost prevăzută şi realizarea împrejmuirii de securitate, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost nevoie de transferul acestei suprafeţe. Terenul a fost administrat de Ministerul Transporturilor prin Aeroclubul Teritorial din Baia Mare, iar conducerea Aeroportului Internaţional Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş au făcut demersurile pentru a obţine o Hotărâre de Guvern în acest sens.
Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea, a arătat că vestea este bună: „Îi mulţumesc secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, pentru eforturile depuse în ultimele două săptămâni pentru materializarea acestui proiect şi, în mod special, transmit mulţumiri premierului României, Viorica Dancilă, pentru susţinerea continuă a proiectelor judeţului Maramureş”.

Gabriel Zetea şi Dragoş Titea

Cu o lună în urmă, după numirea sa în funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea declara: ”Un obiectiv care vizează Aeroportul îl reprezintă finalizarea plăţilor pentru lucrările executate, dar şi transferul terenului de la Aeroclub la Consiliul Judeţean Maramureş şi continuarea modernizării aerogării”.
”Doresc să le aduc mulţumiri celor implicaţi în acest demers, respective lucrătorilor din Ministerul Transporturilor, primului-ministru, Viorica Dăncilă, pentru rapiditatea şi deschiderea cu care a trecut Hotărârea de Guvern, dar şi preşedintelui Liviu Dragnea, pentru ataşamentul său faţă de Maramureş. Mă bucur că încă unul din obiectivele importante pe care mi le-am asumat alături de preşedintele Gabriel Zetea a fost atins”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.