ANL-urile, insuficiente la Fărcaşa!

2
1065

• cereri multe aşteaptă încă să fie rezolvate

Cele şase blocuri ANL din Fărcaşa nu fac faţă tinerilor aflaţi în căutarea unei locuinţe şi sunt ocupate în totalitate de chiriaşi. Cereri pentru o locuinţă sunt însă din plin la primărie, aşteptând o rezolvare. Administraţia locală mai construieşte încă un bloc ANL, la Tămaia de această dată, dar imobilul va fi destinat specialiştilor.

În prezent există peste 70 de locuinţe ANL ocupate de tineri cu copii. Marea majoritate dintre aceştia însă, provin din afara comunei. „Avem şase blocuri ANL pentru tineri şi aceia toţi sunt cu copii mici. Cel puţin câte unul au fiecare familie. Apartamentele din cele şase blocuri sunt ocupate toate. În total sunt 72 de apartamente locuite. Nici chiriile nu sunt mari. Ele se situează cu mult sub preţul unei chirii din Baia Mare, spre exemplu. Mai avem multe cereri de locuinţe înregistrate la primărie. Mă sună o serie de persoane disperate că vor o locuinţă, dar dacă nu sunt libere de unde să le dăm?! Sunt tineri şi le convine să stea aşa. Şi majoritatea sunt veniţi din alte părţi. Foarte puţini sunt localnici, cam 10%. Însă restul provin din alte localităţi, angajaţi la Eaton, profesori, preotul, poliţişti cu familii cu tot, de la secţia Fărcaşa. Să mai avem încă pe atâtea blocuri şi tot nu ne-ar ajunge. Dar deocamdată ne ajung că e de lucru mult cu ele, cu administrarea lor mă refer. Cei de la ANL ţi le predau şi apoi tu trebuie să execuţi toată sistematizarea pe verticală, începând de la apă, canalizare, spaţiul din jurul blocului. Deci toate primăria le face ca să arate cum arată, la final. După aceea ai chiriaşii în custodie, răspunzi şi de ei într-o anumită măsură, că sunt tineri, emancipaţi. Dar peste toate, oferim tinerilor din comună un confort şi atrage lumea”, a explicat Floare Mureşan, viceprimarul din Fărcaşa.

Un alt bloc se construieşte la Tămaia

Administraţia locală are în plan construirea unui alt bloc prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL), pentru care a depus deja proiectul. Acesta va fi amplasat într-un sat aparţinător comunei şi va fi destinat specialiştilor veniţi la Fărcaşa. „Mai avem un proiect de construcţie a altui bloc ANL la Tămaia. Documentaţia a fost depusă la minister şi acum aşteptăm bugetul pe acest an ca să fim cuprinşi la finanţare. Acolo apartamentele vor fi cu trei camere şi dedicate mai mult specialiştilor: medici, stomatologi, profesori, poliţişti. Vedeţi că trebuie să le asiguri celor din aceste categorii cazare. Blocul va avea cred că opt apartamente în total. Îl facem la Tămaia, că acolo avem terenul pregătit, cu toate utilităţile asigurate”, a completat Adela Unguruşan – Compartimentul integrare europeană al Primăriei Fărcaşa.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.