Aleşii maramureşeni sărbătoresc Ziua Europei în Luxemburg şi Viena

0
137

Consilierii maramureşeni au aprobat două proiecte de hotărâre care vizează organizarea de evenimente în Luxemburg şi Viena, cu ocazia Zilei Europei. Astfel, în 9 mai, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor fi prezenţi în Luxemburg, alături de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania”.
Ziua de 9 mai este nelucrătoare în Luxemburg şi atunci va fi organizat, în cea mai reprezentativă piaţă a oraşului, Târgul European, unde fiecare ţară membră UE va avea un stand propriu cu produse locale specifice – culinare, tradiţionale, de turism, iar afluenţa de public european sau internaţional va fi mult mai mare. La acest eveniment, România va fi reprezentată de judeţul Maramureş. La Luxemburg va fi prezent şi fotbalistul Gică Popescu.
“În seara zilei de 8 mai, va avea loc un meci de fotbal între Ambasada României şi selecţionata Maramureşului, care vor juca împotriva reprezentanţilor misiunilor diplomatice ale Comisiei Europene. Căpitanul echipei noastre va fi Gică Popescu, consilier onorific al prim-ministrului, cel care va fi prezent în Luxemburg pentru a promova România ca ţară organizatoare a turneului final Euro 2020, care se va desfăşura în Bucureşti”, a declarat vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş.
Totodată, în perioada 11 – 12 mai 2019, Consiliul Judeţean Maramureş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania” vor participa la evenimentul ”Celebrarea Zilei Europei la Poarta maramureşeană de la Viena”.
În expunerea de motive prezentată plenului Consiliului Judeţean, şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea, a arătat că, în 7 mai 2006, una dintre cele mai importante acţiuni de promovare a Maramureşului la nivel european a fost inaugurarea ”Porţii maramureşene” în Viena, capitala Austriei, ţară care deţinea la acel moment preşedinţia UE, iar poarta a reprezentat un simbol al intrării României în UE. Poarta maramureşeană a devenit o atracţie turistică şi un loc de întâlnire anuală a românilor din Austria, iar în preajma Zilei Europei, care se aniversează în 9 mai, judeţul Maramureş a mai organizat momente artistice şi degustări culinare la această poartă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.