O profesoară din Baia Mare, în grevă japoneză!

5
7110

Ana Liber, profesor titular la şcolile gimnaziale „Vasile Alecsandri” şi „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare, se află de câteva zile în grevă japoneză în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Frumuşica care a fost vizitată inopinat, în timpul orei, de ministrul Educaţiei Monica Anisie.
„Specific că o să continui greva sau chiar o să trec la următoarele forme de protest până când: dna ministru o să vină la Şcoala ,,V. Alecsandri” să stea o zi întreagă în mijlocul nostru, între copii; dna ministru să ţină o lecţie demonstrativă în locul meu; dna ministru Monica Anisie să-şi ceară scuze public, la toate televiziunile, de la dna învăţătoare Mihaela Costache, de faţă cu ea; să formeze o echipă de experţi, dar nu numai (profesori, părinţi, elevi etc.), ca să ne fie restabilită demnitatea şi respectate drepturile pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea didactico-pedagogică în cele mai bune condiţii, punându-ne în valoare competenţa, vocaţia şi dăruirea”, arată prof. Ana Liber. Totodată, profesoara a depus un memoriu la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, HHC şi la două organizaţii politice locale prin care informează despre problemele pe care le-a observat, de-a lungul anilor, în învăţământ. „Este timpul să se ia măsuri severe astfel încât să se pună capăt bullying-ului din şcoli, ca fiecare să ne putem îndeplini sarcinile, iar actul didactic să se desfăşoare în cele mai bune candiţii”, adaugă prof. Ana Liber. Prof. Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, precizează faptul că greva japoneză a prof. Ana Liber nu afectează actul educațional, orele cu elevii derulându-se fără probleme.

5 COMENTARII

 1. Cu tot respectul, Olteanu Cosmin nu asa se abordeaza o persoana. Unde va sunt manierele si bunul simt? De aceea ne merge noua asa bine in tara… Fiecare isi vede doar problemele lui, empatie, ajutor, solidaritate, sunt cuvinte straine pentru multi. Uite ca d-nei. profesor ii pasa si de problemele altuia, ai putea lua exemplu de la dansa.

 2. Într-o țară normală, sindicatele ar fi pus de o grevă generală în învățămțânt.
  Dar cum sindicatele sunt ale directorilor și ale ministerului, putem să mergem să dormim și să așteptăm liniștiți să ne fie tăiate capetele.
  Unde sunt cei de la Protecția datelor cu caracter Personal (s-au publicat fileme și poze neautorizate cu copiii în cauză).
  Unde sunt cei de la Protecția Socială (copii au fost afectați psihic, etc).
  Unde este Poliția, Parchetul, etc?
  Se pare că toți au plecat și nu se mai autosesizează nimeni.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.