Restaurarea casei „George Pop de Băsești” s-a finalizat!

0
109

Lucrările de refacere a muzeului din Băsești s-au încheiat. Astfel, după un parcurs nu tocmai ușor al proiectului, iată că acesta s-a încheiat cu brio, iar casa memorială arată „ca-n povești”. Singurul lucru ce mai trebuie făcut este ca aceasta să primească iar vizitatorii, lucru ce se va întâmpla cât de curând.
Lucrările de restaurare sunt de o calitate exemplară, deși nu au fost deloc ușoare, ținând cont de starea de degradare a imobilului la începerea acestora. Totul este însă uitat acum.
„Am participat joi, 16 iulie, împreună cu doamna Lucia Pop, muzeograf la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare și cu colegul Călin Mihai Pop, la recepția finală a lucrărilor de reabilitare efectuate la Casa memorială „Geor­ge Pop de Băsești”. Felicitări domnului primar Ioan Călăuz pentru că „a reușit să ducă gândul până la capăt”. Nu a fost deloc ușor, adversitățile au fost pe măsură, dar din 16 iulie 2020 Băseștiul se poate mândri cu o bijuterie arhitecturală care are o simbolistică deosebită în sufletul românilor. Felicitări echipei de la Borodi Construct, pentru profesionalismul și omenia (atât de rară în domeniu) manifestate pe parcursul lucrărilor de reabilitare. Constituie un exemplu pe care mi-ar plăcea să-l văd multiplicat. Mă bucur că, împreună cu colegii de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, am fost părtași la această izbândă. Vom anunța în curând, după ce vom mai pune la punct câteva detalii de ordin muzeotehnic, data de la care vizitatorii vor putea din nou să pășească pe urmele lui George Pop de Băsești, personalitate emblematică a națiunii române” – a precizat Viorel Rusu, directorul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.