Drumul Nordului încă frustrant • Luminița de la capătul tunelului se oprește la poduri

0
505

Da, lucrările la Drumul Nordului încep să se vadă, se circulă deja mai lejer și fără frustrări pe mare parte din traseu. Dar nu, nu este gata drumul, iar podurile continuă să creeze blocaje în trafic. Însă, pentru prima dată, cu tot cu porțiunile de drum județean reabilitate, Culoarul Someșului și Țara Codrului are drumuri cum n-a avut niciodată!

Din păcate, podurile sunt în continuare o problemă. La Ardusat, ambele sunt încă în lucru. La Fărcașa, la fel, se lucrează, este semafor. La Rodina, lucrările par abia începute la pod, de parcă ar fi uitat de el, ca la cele de pe porțiunea Vad-Făurești. Este însă o lecție învățată pe propria piele și asumată. La următoarele șantiere majore de gen deschise în Maramureș, vor trebui asigurate rute ocolitoare, probabil podurile nu vor mai rămâne la urmă,

Ca exemplu, reamintim că mai sunt de asfaltat doar trei kilometri de drum județean între Boiu Mare și Vima Mică, în contextul în care drumul național 18B (Baia Mare – Târgu Lăpuș) a fost lăsat nefinalizat și porțiunea de pe dealul Pietriș are deja vizibile valuri, crăpături și surpări, va avea nevoie de intervenții probabil anul viitor, înainte să devină periculos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.