Elevi ai Liceului Auto au experimentat, în Polonia, metode de învățare prin joc

0
106

La sfârșitul lunii trecute, opt elevi și două cadre didactice de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie au participat la un schimb de experiență în Chojna, Polonia. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ KA201 “Game based learning for development of problem solving skills”. Elevi, profesori și parteneri din: România, Polonia, Turcia, Portugalia, Bulgaria și Slovenia au colaborat pentru a identifica avantajele învățării prin joc și au petrecut timp de calitate împreună.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii au fost implicați în diverse activități propuse de fiecare dintre partenerii în proiect.

În prima zi, coordonată de partenerii din Slovenia, elevii au discutat despre jocurile care îi motivează și au experimentat modalități de a construi un turn din spaghete. În ziua următoare, a fost rândul echipei din România de a implica elevii în jocuri de cunoaștere, dar și online; astfel, elevii din cele patru țări participante au avut ocazia de a se cunoaște mai bine, de a lucra în echipă și de a-și dezvolta abilități de comunicare în limba engleză. Ziua de miercuri a fost dedicată jocurilor propuse de partenerii din Turcia, precum și vizitelor culturale, iar cea de joi a fost coordonată de școala din Polonia. Partenerii-gazdă le-au propus elevilor să exploreze jocuri online de genul aplicației Action Bound. Elevii și-au dezvoltat și exersat abilități de lucru în echipă și competențele digitale. În ultima zi de activități, elevii au participat la două competiții, una de Rummy, iar cealaltă – de prezentare a orașului natal prin intermediul jocului online. Ziua s-a încheiat cu premierea tuturor participanților. În cadrul schimbului de experiență au fost discutate și aspectele teoretice ale Game Based Learning, modalitatea în care această abordare influențează motivația elevilor, dar și a profesorilor, precum și aspectele practice – cum se folosesc anumite jocuri pentru a dezvolta colaborarea, luarea deciziilor, rezolvarea de probleme și creativitatea. Organizația Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych w Chojnie din Polonia a fost gazda acestei activități transnaționale de învățare. Elevii de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie au fost însoțiți de profesoarele: Mihaela Elena Smiedt și Anamaria Gabriela Pop. Proiectul “Game Based Learning for Development of Problem-Solving Skills” este implementat în perioada septembrie 2019 – august 2022 și vizează creșterea competențelor de rezolvare de probleme și dezvoltarea gândirii critice în rândul elevilor și al profesorilor din școlile țărilor partenere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.