Moiseiul își asumă partea lui din Munții Rodnei!

0
397

În afara sau în interiorul Parcului Național al Munților Rodnei, comuna Moisei, la fel ca Borșa și alții, are porțiuni de munte interesante, atractive, de văzut. Așa cum este și cascada Măgura, descoperită și pusă în valoare de autoritatea locală din Moisei. În acest moment, are loc o acțiune majoră de marcare de trasee, urmează alte acțiuni, oarecum neașteptate.
„Ne-am apucat de 15 kilometri de trasee turistice, probabil zece kilometri vom avea gata anul acesta. Se lucrează la ele acum, cu salvamontiștii, în clipa în care vorbim sunt sus în munți. Se montează indicatoare, de asemenea, facem un traseu ce include Izvorul Negru, cascada Măgura, cu trecere pe la Preluca de sub Piatră spre Ponorul Izei. Acum facem traseele. În primăvară revenim și facem o pistă de biciclete, înafara Parcului, apoi organizăm un concurs național pe traseu, de biciclete montane, pe la Izvorul Negru, Măgura, cu coborâre pe Izvorul Dragoș”, spune primarul Grigore Tomoioagă.
Edilul a îndrăznit anul acesta să coboare în Peștera Izei, a fost impresionat, drept pentru care pregătește și acolo o cură­țenie, cu cărat de nămol şi gunoaie, fără intervenții majore asupra locului.
“Aș vrea să reabilităm și refugiul acela al speologilor, e păcat, căsuța e încă bună. I-am pune ușă, ferestre, sobă, să poată fi folosită”, spune el.
Cu ani în urmă, Moiseiul nu exista pe harta turistică a Maramureșului decât ca o legătură între Vișeu și Borșa, iar acum, își face trasee turistice, organizează concursuri, face refugii, amenajează cascade…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.